Het Verhaal achter MyCosmos

Sterrenhemel plafond verlichting LED glasvezel slaapkamer romantisch ideen voorbeelden constellaties afbeelding mycosmos

MyCosmos begon in 2013 als Hemelplafond met mij; Egbert Olsman en mijn belofte aan mijn vrouw Aurore Olsman om een echte sterrenhemel tegen het plafond te maken. Mijn vrouw had een glow in de dark, dat je alleen de eerste 5 minuten ziet wanneer het licht uit gaat.

Sinds mijn 14e jaar heb ik ongeveer alle boeken van sterrenkunde tot kwantummechanica gelezen en heb een enorme kennis over de cosmos opgebouwd.

Na veel onderzoek naar de mogelijkheden voor het maken van een echte sterren hemel besefte ik snel dat een doe het zelf kit niet het gewenste resultaat geeft qua sterrenplafond. De DIY kits geven allemaal dezelfde lichtpuntjes die vaak ook nog knipperen. Er is nergens ter wereld een kit te vinden die een echte sterrenhemel geeft, dus ben ik een echte sterrenhemel gaan ontwikkelen.

Met heel veel tijd en geld ben ik zelf een echte sterrenhemel gaan ontwikkelen en deze ontwikkeling gaat nog steeds verder. Zeker met de meer dan 20 jaar kennis van de Astronomie, zijn de creaties wereldwijd na bijna 10 jaar nog steeds ongeëvenaard.

In het begin zaten er op een vierkante meter nog slechts 30 sterren en de montage duurde zo’n 12 uur, inclusief plamuren, schuren en 3 keer verven. Sinds de start in 2013 was het direct full time werken, vanwege de vele orders en het de enorme hoeveelheid tijd die in elke vierkante meter ging zitten.

De melkweg en de elektronische twinkeling werd pas na 1 jaar ontwikkeld en alle onderdelen worden sindsdien op maat geproduceerd, voor het wereldwijd unieke MyCosmos sterrenlicht en echte twinkeling. Alle onderdelen worden continue grondig getest en geüpdate naar de laatste technologie: Domotica, Bluetooth, Wifi en gratis app, welke door plafond en muren heen functioneren en de instellingen behouden, wanneer de stroom eraf is.  Na anderhalf jaar zijn de vallende sterren ontwikkeld die 1 keer voorbij komt en dan even niet en programmeerbaar zijn. Elders blijf deze voorbij komen , elke seconde, tot je er duizelig van wordt, dat niet de bedoeling is natuurlijk.

Sinds 2017 is er flink geïnvesteerd om wereldwijd een echte cosmos aan te bieden aan de mensen die de meest realistische sterrenhemel willen van Europa tot America en Australië. Om deze reden is Hemelplafond omgedoopt naar MyCosmos als wereldwijd merk.

Door de jaren heen zijn er veel aanvragen geweest om eenvoudige, simpele sterrenhemel plafonds met weinig sterren te maken, echter MyCosmos heeft ervoor gekozen om alleen echte mooie bijzondere sterrenplafonds van de allerhoogste kwaliteit te maken. Een probleemloos en onderhoudsvrij gebruikt van 20 jaar of meer bij gebruik van 5 tot 7 uur door maatwerk en apparatuur van de hoogste kwaliteit.

Alle werkzaamheden zijn met de hand gedaan en ieder design is uniek voor elke klant, dit zorgt ervoor dat door de jaren heen wij nog steeds verbeteringen maken qua design en complexiteit. Een van de velen unieke functies zoals het Backup Systeem, waarbij alle onderdelen dubbel en soms zelfs 3 dubbel uitgevoerd worden om ervoor te zorgen dat de levensduur tot 20 à 30 jaar rijkt ook al zou onverhoopt de helft van de LED, voeding en aansturing uitvallen, dan nog blijven alle sterren schijnen. Dit zijn de redenen, dat wij ook wereldwijd klanten van een echte sterrenhemel voorzien. Grote unieke naadloze sterrenplafonds in zeer luxueuse villas, waarvan wij de locaties en namen uit privacy redenen nooit zullen geven, waar helaas ook foto’s niet genomen zijn.

In 2018 vieren wij inmiddels ons 5 jarig bestaan en hebben een vestiging in Frankrijk geopend, om de markt in Frankrijk, Zwitserland en Italië te veroveren.

Tevens investeert MyCosmos in een 100% biologische en ecologische boerderij waar de biodiversiteit 100% aandacht krijgt. Alles wat op en in de buurt van deze 4 hectare natuur leeft kan zich bedienen aan het onbeperkte buffet, met als doel dat Aurore hier met minimum loon aan verdiend. Wij hopen in 2021 in de buurt te kunnen komen van dit doel.

ferme sinsac groenten

Eind 2022 concluderen wij dat de ecologische 100% biodiversiteit boerderij een groot succes is, waar absoluut geen enkel chemisch product wordt gebruikt tegen “de natuur”, maar de natuur zich zelf in balance laten brengen. Toen wij deze 4 hectaren net gekocht hadden, waren er heel veel teken en vrijwel geen vogels. Door minimaal 20 % van het oppervlakte nooit te maaien en het gras dus laten groeien, zien dat teken geen enkele kans hebben na 2 a 3 maanden al. Wat er op de tv verteld wordt over teken is totaal onzin, want wij hebben hoog gras en een groenten tuin van 5000 m2 en wanneer wij hier in onze korte broek rondlopen komen wij al bijna 4 jaar niet met een teek thuis. De vogel populatie verdubbelen ieder jaar en dankzij de zonnebloemen die wij planten overleven ze de winter zonder problemen. De ongeveer 10 katten die rond de boerderij jagen op vooral muizen, kwamen het eerste jaar met velen vogels thuis en met bijvoeren in de winter en later de zonnebloemen planten, komen ze nu zelden met een vogel thuis. Ook vlooien, luizen en parasieten vormen geen enkel probleem hier. De coloradokever is na 4 jaar verlies van vrijwel alle aardappel oogsten nu eindelijk onder controle dankzij de vele meerels die het afgelopen jaar hier geïnstalleerd zijn. Wij zien oplossingen, geen problemen.

Echter de groente verkoop stagneert enorm, blijkbaar eten mensen liever groenten met chemicaliën als pesticiden uit de supermarkten, welke vaak nog duurder zijn ook. Wij maken toch een doorstart en zorgen dat de kosten van de boerderij verlaagt worden en camper plaatsen als een mini camping op de boerderij.

In 2022 introductie van de “Doe het zelf kit” DIY kit met handleiding en persoonlijke begeleiding met het sterrenhemel project. Een grote uitdaging gezien dit werk echt niet makkelijk is om te doen. Na 10 projecten die mooi geworden zijn, is besloten de kleinere projecten niet meer te maken, leveren of installeren bij de klanten met als reden, dat dit niet meer rendabel is. Velen denken dat MyCosmos grof geld verdient, echter de realiteit is dat gemiddeld over 10 jaar het minimum loon verdient wordt, maar met heel veel plezier.

2023

Wij zijn de winnaar van de duurzaamheids awards 2023 op Campercontact.

Winnaar : Campercontact Duurzaamheids awards2023

Met de hartelijk groet,

mycosmos sterrenhemel plafond verlichting melkweg cinema bioscoop glasvezel led

Egbert & Aurore Olsman

MyCosmos

mycosmos

Offerte aanvraag

sterren hemel

 Video’s

Glasvezel sterrenhemel

 Specificaties

Sterrenhemel LED

Projecten

De nachtelijke sterrenhemel binnen in uw eigen slaapkamer met zeer realistische sterren van LED en glasvezel aangesloten op de laatste technologie, zoals: domotica, RF afstandsbediening en de bediening via tablet of smartphone (wifi of bluetooth). Een sterrenplafond hand gemaakt in elke afmeting, kleur en vorm

sterren verlichting