Het Verhaal achter MyCosmos

Sterrenhemel plafond verlichting LED glasvezel slaapkamer romantisch ideen voorbeelden constellaties afbeelding mycosmos

MyCosmos begon in 2013 als Hemelplafond met mij; Egbert Olsman en mijn belofte aan mijn vrouw Aurore Olsman om een echte sterrenhemel tegen het plafond te maken. Mijn vrouw had een glow in de dar, dat je alleen de eerste 5 minuten ziet wanneer het licht uit gaat. Sinds mijn 14e jaar heb ik ongeveer alle boeken van sterrenkunde tot kwantummechanica gelezen en heb een aardig beeld van hoe de cosmos eruit ziet. Na veel onderzoek naar de mogelijkheden voor het maken van een echte sterren hemel besefte ik mij al erg snel dat een doe het zelf kit niet resulteert in een echt sterrenplafond, maar allemaal dezelfde lichtpuntjes die vaak ook nog knipperen. Er is nergens ter wereld een kit te vinden die een echte sterrenhemel creëren. Om nu 200 euro uit te geven aan een doe het zelf kit en dagen werk in te stoppen met als resultaat een paar knipperende lichtpuntjes, terwijl je een echte creatie wilt van de cosmos.

Gelukkig had ik veel tijd en geld om zelf een echte sterrenhemel te gaan ontwikkelen, zeker met de meer dan 20 jaar kennis van de Astronomie. Na heel hard werken en heel veel kapotte prototypes en het overwinnen van ongeveer 200 problemen, kwam het na 6 maanden tot goed werkende prototype met slechts 2 tinten wit LED licht, 6 verschillende diktes van glasvezels en met hele heldere sterren en zwakkere sterren. Op een vierkante meter zaten toen nog slechts 30 sterren en de montage duurde zeker 12 uur, inclusief plamuren, schuren en 3 keer verven. Sinds de start in 2013 was het direct full time werken, vanwege de vele orders en het de enorme hoeveelheid tijd die elke vierkante meters kosten om deze sterrenplafonds te creëren. In de eerste 3 weken kwamen al de eerste klanten binnen voor de sterrenplafond panelen.

De melkweg en de elektronische twinkeling werd pas na 1 jaar ontwikkeld en onderdelen worden sindsdien voor ons op maat geproduceerd. Alle onderdelen worden continue geüpdate en grondig getest naar de laatste technologie: Domotica, Bluetooth, Wifi en gratis app en ook afstandsbedieningen, welke door plafond en muren heen functioneren.  Na anderhalf jaar hebben wij de vallende sterren ontwikkeld en zijn al een tijdje bezig om een echte nevel te verwerken in het plafond zonder dat dit op het plafond geverfd is. Sinds 2017 wordt er flink geïnvesteerd om wereldwijd een echte cosmos aan te bieden aan de mensen die de meest realistische sterrenhemel willen van klein tot groot in America, Europa en Japan. Om deze reden is Hemelplafond omgedoopt naar MyCosmos als wereldwijd merk.

Wij hebben door de jaren heen veel aanvragen gekregen om eenvoudige, simpele sterrenhemel plafonds met weinig sterren te maken, echter hebben wij ervoor gekozen om alleen echte mooie bijzondere sterrenplafonds van de allerhoogste kwaliteit te maken voor een probleemloos en onderhoudsvrij gebruikt van 20 jaar of meer bij gebruik van 5 tot 7 uur. Alle onze werkzaamheden zijn met de hand gedaan en ieder design is uniek voor elke klant, dit zorgt ervoor dat door de jaren heen wij nog steeds verbeteringen maken qua design en licht beleving. Een van onze velen unieke functies zoals het Backup Systeem, waarbij alle onderdelen dubbel en soms zelfs 3 dubbel uitgevoerd worden om ervoor te zorgen dat de levensduur tot 20 a 30 jaar rijkt ook al zou onverhoopt de helft van de LED, voeding en aansturing uitvallen. Dit zijn de redenen dat wij ook wereldwijd klanten bedienen met grote unieke naadloze akoestische sterrenplafonds in zeer riante villas, waarvan wij de locaties en namen uit privacy redenen nooit zullen geven. Waar helaas ook foto’s niet genomen mochten worden. Wij hebben een aantal klanten met zeer mooie en grote projecten die in sommige gevallen bezocht kunnen worden of als referentie dienen.

In 2018 vieren wij inmiddels ons 5 jarig bestaan en hebben een vestiging in Frankrijk geopend.

 

Met de hartelijk groet,

 

mycosmos sterrenhemel plafond verlichting melkweg cinema bioscoop glasvezel led

Egbert & Aurore Olsman

 

MyCosmos

mycosmos

Offerte aanvraag

sterren hemel

 Video’s

Glasvezel sterrenhemel

 Specificaties

Sterrenhemel LED

Projecten

De nachtelijke sterrenhemel binnen in uw eigen slaapkamer met zeer realistische sterren van LED en glasvezel aangesloten op de laatste technologie, zoals: domotica, RF afstandsbediening en de bediening via tablet of smartphone (wifi of bluetooth). Een sterrenplafond hand gemaakt in elke afmeting, kleur en vorm

sterren verlichting