Het Verhaal achter MyCosmos

Sterrenhemel plafond verlichting LED glasvezel slaapkamer romantisch ideen voorbeelden constellaties afbeelding mycosmos

MyCosmos begon in 2013 als Hemelplafond met mij; Egbert Olsman en mijn belofte aan mijn vrouw Aurore Olsman om een echte sterrenhemel tegen het plafond te maken. Mijn vrouw had een glow in de dark, dat je alleen de eerste 5 minuten ziet wanneer het licht uit gaat.

Sinds mijn 14e jaar heb ik ongeveer alle boeken van sterrenkunde tot kwantummechanica gelezen en heb een enorme kennis over de cosmos opgebouwd.

Na veel onderzoek naar de mogelijkheden voor het maken van een echte sterren hemel besefte ik snel dat een doe het zelf kit niet het gewenste resultaat geeft qua sterrenplafond. De DIY kits geven allemaal dezelfde lichtpuntjes die vaak ook nog knipperen. Er is nergens ter wereld een kit te vinden die een echte sterrenhemel geeft.

Met heel veel tijd en geld ben ik zelf een echte sterrenhemel gaan ontwikkelen en deze ontwikkeling gaat nog steeds verder. Zeker met de meer dan 20 jaar kennis van de Astronomie, zijn de creaties wereldwijd ongeëvenaard.

In het begin zaten er op een vierkante meter nog slechts 30 sterren en de montage duurde zo’n 12 uur, inclusief plamuren, schuren en 3 keer verven. Sinds de start in 2013 was het direct full time werken, vanwege de vele orders en het de enorme hoeveelheid tijd die in elke vierkante meter ging zitten.

De melkweg en de elektronische twinkeling werd pas na 1 jaar ontwikkeld en onderdelen worden sindsdien op maat geproduceerd, voor de wereldwijd unieke MyCosmos sterrenlicht en echte twinkeling. Alle onderdelen worden continue grondig getest en geüpdate naar de laatste technologie: Domotica, Bluetooth, Wifi en gratis app, welke door plafond en muren heen functioneren.  Na anderhalf jaar hebben wij de vallende sterren ontwikkeld die 1 keer voorbij komt en dan even niet. Elders blijf deze voorbij komen tot je er duizelig van wordt, dat niet de bedoeling is natuurlijk.

Sinds 2017 is er flink geïnvesteerd om wereldwijd een echte cosmos aan te bieden aan de mensen die de meest realistische sterrenhemel willen van Europa tot America en Australië. Om deze reden is Hemelplafond omgedoopt naar MyCosmos als wereldwijd merk.

Door de jaren heen zijn er veel aanvragen geweest om eenvoudige, simpele sterrenhemel plafonds met weinig sterren te maken, echter MyCosmos heeft ervoor gekozen om alleen echte mooie bijzondere sterrenplafonds van de allerhoogste kwaliteit te maken voor een probleemloos en onderhoudsvrij gebruikt van 20 jaar of meer bij gebruik van 5 tot 7 uur.

Alle werkzaamheden zijn met de hand gedaan en ieder design is uniek voor elke klant, dit zorgt ervoor dat door de jaren heen wij nog steeds verbeteringen maken qua design en complexiteit. Een van de velen unieke functies zoals het Backup Systeem, waarbij alle onderdelen dubbel en soms zelfs 3 dubbel uitgevoerd worden om ervoor te zorgen dat de levensduur tot 20 à 30 jaar rijkt ook al zou onverhoopt de helft van de LED, voeding en aansturing uitvallen, waarbij zelfs dan nog alle sterren blijven schijnen. Dit zijn de redenen, dat wij ook wereldwijd klanten bedienen met grote unieke naadloze sterrenplafonds in zeer luxueuse villas, waarvan wij de locaties en namen uit privacy redenen nooit zullen geven. Waar helaas ook foto’s niet genomen zijn.

In 2018 vieren wij inmiddels ons 5 jarig bestaan en hebben een vestiging in Frankrijk geopend, om de markt in Frankrijk, Zwitserland en Italië te veroveren.

Tevens investeert MyCosmos in een 100% biologische en ecologische boerderij waar de biodiversiteit 100% aandacht krijgt. Alles wat op en in de buurt van deze 4 hectare natuur leeft kan zich bedienen aan het onbeperkte buffet, met als doel dat Aurore hier met minimum loon aan verdiend. Wij hopen in 2021 in de buurt te kunnen komen van dit doel.

Met de hartelijk groet,

mycosmos sterrenhemel plafond verlichting melkweg cinema bioscoop glasvezel led

Egbert & Aurore Olsman

MyCosmos

mycosmos

Offerte aanvraag

sterren hemel

 Video’s

Glasvezel sterrenhemel

 Specificaties

Sterrenhemel LED

Projecten

De nachtelijke sterrenhemel binnen in uw eigen slaapkamer met zeer realistische sterren van LED en glasvezel aangesloten op de laatste technologie, zoals: domotica, RF afstandsbediening en de bediening via tablet of smartphone (wifi of bluetooth). Een sterrenplafond hand gemaakt in elke afmeting, kleur en vorm

sterren verlichting