Sterrenhemel Maken

Sterrenhemel Maken

Do’s

 • Welk resultaat wilt u, “Doe het zelf pakket” elders te koop of MyCosmos?
 • Concurrent:       MyCosmos :   star ceiling led light fiber optic lightning galaxy starry night sky milky way
 • Het resultaat van het sterrenplafond is het belangrijkste, wil je het doe het zelf pakket, dat elders verkocht wordt met allemaal dezelfde lichtpuntjes? Of wil je een op maat gemaakt realistisch sterrenplafond met meer dan 100 verschillende sterren, qua helderheid, grootte en tinten wit LED licht. Mogelijk is om kleuren sterren, vallende sterren en een echte melkweg te verkrijgen.
 • Wat klanten zeggen over de “doe het zelf kit” plafonds, welke ze elders vaak in sauna’s gezien hebben: Ze kijken daar enkele seconden naar en dan nooit meer. Een doe het zelf pakket elders gekocht gaat slechts 1 tot maximaal 3 jaar mee. Bij myCosmos 20 jaar bij 7 uur gebruik per dag.
 • Wat klanten zeggen over de MyCosmos sterrenplafonds: Uren lang staren naar de vele constellaties met de meer dan honderd verschillende sterren. Zelf na jaren gebruik, wordt het sterrenplafond nog iedere dag met plezier aan gezet. De reden waarom iedereen zo lang geniet van onze echte sterrenplafonds is, omdat overal waar je kijkt je een uniek design ziet met veel variatie van verschillende tinten wit licht, de vele variaties in grootte en helderheid van de ontelbare en dimbare sterren.
 •  Op deze pagina de DIY kits kopen, met luxe opties als: vallende sterren en een ware Melkweg.
 • De MyCosmos doe het zelf kit, welke ook op maat gemaakt wordt, per paneel 1 module en deze is aan te vragen via het offerte formulier. Tevens krijgt u de handleiding en persoonlijk advies op maat van begin tot montage tegen het plafond voor de te realiseren sterrenhemel.
 • De benodigde materialen: Glasvezel+lichtbron pakket, MDF platen (beter populieren triplex), houten rachel (balken) voor de plafond bevestiging, verf, siliconen kit, 1 mm boortjes en schroeven. Kosten ongeveer 100 tot 300 euro per vierkante meter.
 • Bepaal de grootte van de sterrenhemel, een plaat van 120 bij 240 cm is een hele mooie maat. Met de MyCosmos doe het zelf kit, handleiding en advies op maat zijn ook de grotere klussen goed te doen.
 • Achteraf verven en een vrijwel naadloos plafond is mogelijk, echter heb je dan de MyCosmos DIY kit nodig met de handleiding en de persoonlijke uitleg.
 • Verdeel de glasvezel sterren niet gelijkmatig over het plafond, bekijk de foto’s op de website voor inspiratie voor constellaties en sterrenbeelden. Het beste is om eerst uit te tekenen waar de sterren komen en volg de MyCosmos handleiding.
 • Het vastzetten van de glasvezel op de plafondplaten gaat het beste met siliconen kit. De meesten lijmen tasten de glasvezel aan of geven op de lange termijn problemen / breken.
 • De sterren over het gehele plafond? Dit is zeer veel werk en qua kosten erg duur en tijdrovend. 1 plaat uit 1 geheel vanaf 120 x 120 cm of 120 x 240 is verstandig en relatief eenvoudig.
 • Zorg voor werk verlichting, omdat de sterrenhemel verlichting enkel voor sfeerlicht zorgt. Het mooiste is een zwevend plafond met langs de rand een koof voor een indirecte LEDstrip verlichting, ongeveer 5 cm van de rand af.

Don’ts

 •  Heb je enorm veel geduld en vooral veel tijd ? Nee, ga dan vooral niet aan de slag met het bouwen van de sterrenhemel verlichting. Reken minimaal 12 tot 24 uur werk per m². Voordat alles gemonteerd en werkend aan het plafond hangt.
 • Er van uitgaan, dat je voorzichtig omgaat met de breekbare glasvezel, met de MyCosmos DIY kit, handleiding en persoonlijke begeleiding gaat dat zeker lukken.
 • Bedenk goed wat het resultaat moet worden voordat je begint. Wil je een realistische sterrenhemel met verschillende helderheid en variatie in grootte van de sterren, dan is een “doe het zelf kit” van de concurrent geen optie, want alleen bij MyCosmos worden meer dan honderd verschillende sterren gemaakt voor een realistisch resultaat..
 • Pas op bij concurrerende kits voor het zogenaamde twinkel wiel, dit lijkt erg leuk, echter na een kwartier begint het geknipper je op de zenuwen te werken. Ook maakt deze geluid en is het zeer ongeschikt voor vochtige ruimtes. Bekijk onze unieke twinkeling, welke je kan instellen met de gewenste snelheid en ook statisch kan maken.
 • Hoeveelheid sterren: met meer dan 50 Sterren per m², maakt het met de concurrerende kit erg druk, dit komt onder andere door de ontbrekende variatie in grootte en helderheid. MyCosmos maak meer dan 100 sterren per m² alsof je s’nachts op de hei onder een echte sterrenhemel ligt.
 • Vrijwel alle doe het zelf pakketten die elders te koop zijn, is verouderde technologie. Dit is te zien aan de hand van de Infra Rood afstandsbediening en bijvoorbeeld de antenne op de afstandsbediening, welke meestal na 1 jaar stuk gaan.
 • De dopjes voor op de uiteinden… deze worden bij concurrenten soms aangeboden om grotere sterren te maken. Dit geeft niet het gewenste resultaat en zien er onrealistisch en goedkoop uit. Wij maken de verschillende groottes uitsluitend alles met glasvezel, altijd zeer kort op het plafond afgeknipt, hetgeen een enorm verschil in kwaliteit geeft.
 • Zomaar lijm gebruiken voor de glasvezel bevestiging is riskant, de glasvezels kunnen breken en worden aangetast of geven problemen op de lange termijn. Altijd siliconen of acryllaat kit gebruiken.

Glasvezel Verlichting

Specificaties

Het verhaal achter MyCosmos

sterrenhemel

Offerte aanvraag

glasvezel sterrenhemel

 Video’s

Glasvezel sterren maken

Projecten

Al onze sterrenhemel plafonds worden gemaakt met velen op maat geproduceerde LED en in ieder plafond zijn vele tientallen soms honderden LED verwerkt met honderden of duizenden sterren, zoals in de levensechte Melkweg. De nachtelijke sterrenhemel binnen in uw eigen slaapkamer met zeer realistische sterren van LED en glasvezel aangesloten op een aansturing naar wens, zoals: domotica, RF afstandsbediening en de bediening via tablet of smartphone.

Plafond Sterren

Sterrenhemel Verlichting

sterrenhemel plafond set

sterrenhemel plafond set om een sterrenhemel mee te maken, kijk goed wat er allemaal bij komt kijken bij MyCosmos