Sterrenhemel Maken

Sterrenhemel Maken

Do’s

 • Welk resultaat wilt u, “Doe het zelf pakket” elders te koop of MyCosmos?
 • Concurrent:       MyCosmos :   star ceiling led light fiber optic lightning galaxy starry night sky milky way
 • Het resultaat van het sterrenplafond is het belangrijkste, wil je het doe het zelf pakket, dat elders verkocht wordt met allemaal dezelfde lichtpuntjes? Of wil je een op maat gemaakt realistisch sterrenplafond met meer dan 100 verschillende sterren, qua helderheid, grootte en tinten wit LED licht. Mogelijk is om kleuren sterren, vallende sterren en een echte melkweg te verkrijgen.
 • Wat klanten zeggen over de “doe het zelf kit” plafonds, welke ze elders vaak in sauna’s gezien hebben: Ze kijken daar enkele seconden naar en dan nooit meer.
 • Wat klanten zeggen over de MyCosmos sterrenplafonds: Uren lang staren naar de vele constellaties met de meer dan honderd verschillende sterren. Zelf na jaren gebruik, wordt het sterrenplafond nog iedere dag met plezier aan gezet. De reden waarom iedereen zo lang geniet van onze echte sterrenplafonds is, omdat overal waar je kijkt je een uniek design ziet met veel variatie van verschillende tinten wit licht, de vele variaties in grootte en helderheid van de ontelbare en dimbare sterren.
 •  Op deze pagina met onze kant en klare sterrenplafond platen kopen, met luxe opties als: vallende sterren en een ware Melkweg.
 • Indien je besluit zelf het sterrenplafond te maken, kan dit met de MyCosmos doe het zelf kit, welke ook op maat gemaakt wordt, per paneel 1 kit en deze is aan te vragen via het offerte formulier.
 • De benodigde materialen: Glasvezel+lichtbron pakket, MDF platen (beter populieren triplex), houten rachel (balken) voor de plafond bevestiging, verf, siliconen kit, 1 mm boortjes en schroeven. Kosten ongeveer 100 tot 300 euro per vierkante meter voor een doe het zelf pakket dat vaak slechts 2 a 3 jaar meegaat.
 • Bedenkt goed wat je voor resultaat zoekt en hoe lang het plafond mee moet gaan.
 • Bepaal de grootte van de sterrenhemel, een plaat van 120 bij 240 cm is een hele mooie maat. Zo kan je zien of het product aan de verwachtingen voldoet zonder dat je er veel tijd, materiaal en geld in stop met waarschijnlijk een teleurstellend resultaat.
 • Maak de plafond bevestiging en let op dat het rachel werk niet de glasvezels kapot zal drukken. Met de MyCosmos doe het zelf kit krijg je de beste werkwijze mee voor een mooi echt sterrenplafond.
 • Achteraf verven kan alleen met een roller en indien de glasvezels uitsteken (eventueel met een spuitmachine). Het beste eerst boren, dan verven en dan aan de achterkant de glasvezels bevestigen. Bij meerdere platen / panelen wordt dit een enorme uitdaging.
 • Verdeel de glasvezel sterren niet gelijkmatig over het plafond, bekijk de foto’s op de website voor inspiratie voor constellaties en sterrenbeelden. Het beste is om eerst uit te tekenen waar de sterren komen.
 • Het vastzetten van de glasvezel op de plafondplaten gaat het beste met siliconen kit. De meesten lijmen tasten de glasvezel aan of geven op de lange termijn problemen / breken.
 • De meeste mensen willen de sterren over het gehele plafond, dit is zeer veel werk en qua kosten voor weinig mensen op te brengen. 1 plaat uit 1 geheel vanaf 120 x 120 cm is verstandig.
 • Zorg voor werk verlichting, omdat de sterrenhemel verlichting enkel voor sfeerlicht zorgt. Het mooiste is een zwevend plafond met langs de rand een koof voor een indirecte LEDstrip verlichting, ongeveer 5 cm van de rand af.
 • Met onze kant en klare sterren plafond producten, kan je zelf het complete sterrenplafond tegen het plafond monteren, samen met onze gratis instructies. Wij kunnen verschillende en eenvoudig manieren van montage en afwerking leveren, zo  krijg je de mooiste en meest realistische Sterrenhemel Verlichting en beperkt aanzienlijk de hoeveelheid tijd, werk en kosten.

Don’ts

 •  Heb je enorm veel geduld en vooral veel tijd ? Nee, ga dan vooral niet aan de slag met het bouwen van de sterrenhemel verlichting. Reken minimaal 12 tot 24 uur werk per m². Voordat alles gemonteerd en werkend aan het plafond hangt compleet met afwerking.
 • Er van uitgaan, dat je voorzichtig omgaat met de breekbare glasvezel en niet teveel kapot maakt tijdens het bouwen en plaatsen van de sterrenhemel verlichting. Voorkom dit met onze kant en klare oplossing en doe eventueel zelf de montage van de plaat tegen het plafond.
 • Bedenk goed wat het resultaat moet worden voordat je begint. Wil je een realistische sterrenhemel met verschillende helderheid en variatie in grootte van de sterren, dan is een “doe het zelf kit” (van de concurrent) geen optie want deze worden niet verkocht.
 • Pas op bij concurrerende producten voor het zogenaamde twinkel wiel, dit lijkt erg leuk, echter na een kwartier begint het geknipper je op de zenuwen te werken. Ook maakt deze geluid en is het zeer ongeschikt voor vochtige ruimtes. Bekijk onze unieke twinkeling, welke je kan instellen met de gewenste snelheid en ook statisch kan maken.
 • Hoeveelheid sterren: met meer dan 50 Sterren per m², maakt het met de concurrerende kitjes erg druk, dit komt onder andere door de ontbrekende variatie in grootte en helderheid. Wij maken wel 100 sterren per m² alsof je s’nachts op de hei onder een echte sterrenhemel ligt.
 • Vrijwel alle doe het zelf pakketten die elders te koop zijn, is verouderde technologie. Je kan dit zien aan de hand van de Infra Rood afstandsbediening en bijvoorbeeld de antenne op de afstandsbediening.
 • De dopjes voor op de uiteinden… deze worden bij concurrenten soms aangeboden om grotere sterren te maken. Dit geeft niet het gewenste resultaat en zien er onrealistisch en goedkoop uit. Wij maken de verschillende groottes uitsluitend alles met glasvezel, hetgeen een enorm verschil in kwaliteit geeft.
 • Zomaar lijm gebruiken voor de glasvezel bevestiging is riskant, de glasvezels kunnen breken en worden aangetast of geven problemen op de lange termijn. Altijd siliconen kit gebruiken.

Glasvezel Verlichting

Specificaties

Het verhaal achter MyCosmos

sterrenhemel

Offerte aanvraag

glasvezel sterrenhemel

 Video’s

Glasvezel sterren maken

Projecten

Al onze sterrenhemel plafonds worden gemaakt met velen op maat geproduceerde LED en in ieder plafond zijn vele tientallen soms honderden LED verwerkt met honderden of duizenden sterren, zoals in de levensechte Melkweg. De nachtelijke sterrenhemel binnen in uw eigen slaapkamer met zeer realistische sterren van LED en glasvezel aangesloten op een aansturing naar wens, zoals: domotica, RF afstandsbediening en de bediening via tablet of smartphone.

Plafond Sterren

Sterrenhemel Verlichting

sterrenhemel plafond set

sterrenhemel plafond set om een sterrenhemel mee te maken, kijk goed wat er allemaal bij komt kijken bij MyCosmos